İrlanda Turistik Vize

İrlanda Turist Vizesi

İrlanda turistik vizesi, İrlanda'yı turistik ziyaret etmek isteyen, İrlanda kültürünü tanımak isteyenlerin başvuruda bulunması gereken vize türüdür. Bir seyahat acentesinin düzenlediği tur aracılığı ile veya kişinin kendi tatil planını organize etmesiyle talep edilen İrlanda Turistik Vizesi, “kısa süreli”  C tipi vize kategorisindedir.  UK genel, kısa süreli C Vizeye sahip kişiler yalnızca vize muafiyet programı koşullarını karşılamaları halinde İrlanda'ya vizesiz, kısa süreliğine seyahat edebilirler.

İrlanda Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İrlanda Konsolosluğu vize başvurularını ortalama olarak bir aya yakın bir sürede değerlendirmektedir. İrlanda vize başvurusunuzu seyahatiniz kesinleştiğinde 2 ay önceden yapmanızı tavsiye ederiz.

İrlanda kısa süreli vize ücretleri nakit olarak ödenmektedir ve vize reddi durumunda ücret iadesi bulunmamaktadır. Gerekli görmesi halinde İrlanda Konsolosluğu başvuru sahibini görüşmeye çağırma ve ek evrak talep etmek hakkına sahiptir. Başvuru evraklarının eksiksiz ibraz edilmesi vize başvurusunun onaylanacağı anlamına gelmemektedir. İrlanda vize başvuruları hakkında verilecek kararlar tamamen İrlanda Konsolosluğunun inisiyatifi altındadır. Eski pasaportunuz varsa, tüm işlenmiş sayfaların fotokopisi ibraz edilmelidir. Daha önceki vize başvurunuz reddedilmişse, reddedilme sebebini açıklayan mektubun aslını da başvuru dosyanıza eklemeniz gerekmektedir. Kabul edilmemiş İrlanda vize talebini gizlediğiniz takdirde İrlanda vize başvurunuzu kabul edilmeyecektir. 

İrlanda Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nedir?

Çalışanlar için İrlanda Turist Vizesi evrakları aşağıdaki gibidir:

(*) İrlanda Vizesi Başvuru Formu

(*) Nüfus cüzdanı fotokopisi

(*) Pasaport (Talep edilen vizenin bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerliliği bulunmalı.)

(*) 2 adet biyometrik fotoğraf 

(*) Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi

(*) Şirketin antetli kağıdına, İspanya Konsolosluğuna hitaben şirket yetkilisi tarafından yazılmış vize talep dilekçesi

(*) İngilizce Faaliyet Belgesi (Güncel olmalıdır)

(*) Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 

(*) Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi

(*) Vergi Levhası fotokopisi

(*) Seyahat sağlık sigortası

Gelir belgeleri;

(*) SGK İşe Giriş Bildirgesi

(*) SGK (4a) QR Barkodlu Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)

(*) Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)

(*) En az 4000 TL Bakiyeli Banka Hesap Dökümü

(*) Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

irlanda turist vizesi

 

Turistik Vize